Lacoste

 

La marca Lacoste és el llegat d’un fantàstic tenista, René Lacoste (nascut el 1904 a França), membre del famós equip francès “Musketters” que serà sempre una estrella recordada en el món del tenis. Va passar a formar part de la història d’aquest esport quan va guanyar per primera vegada la Copa Davis contra els americans el 1927, amb l’equip dels Mosqueters i per segona vegada el 1928. Cal destacar les seves tres victòries a l’Open de Roland Garros l’any 1926, 1927 i 1929, i dos Open a Forest Hills (EU) als anys 1926 i 1927.
 
Les seves proeses són les d’aquella generació, que en els primers anys del segle XX van reinventar l’esport tal i com el coneixem avui en dia sense deixar de ser fidel als valors tradicionals. D’aquests valors i de la seva vinculació amb el món de l’esport, René Lacoste, el campió, va inventar la roba destinada específicament pel esportistes.
 
La peça més coneguda de la marca Lacoste va néixer a la dècada dels anys 30, el famós polo anomenat “1212” de tela “petit piques” va ser la resposta a la necessitat d’un limitat grup d’esportistes d’elit. Concretament, el 1927 René Lacoste es va fabricar una sèrie de samarretes que deia “són més còmodes per vestir a les caloroses pistes de tennis americanes. Aquestes samarretes són d’un teixit de malla, que absorbeix la transpiració, i causen sensació a les pistes”. Els polos Lacoste, permetien llibertat de moviments sense perdre la gràcia i l’elegància. Aquesta peça de tela piqué va redefinir la roba d’esport, substituint la popular en aquella època camisa de llana emmidonada de màniga llarga. Gràcies al coll de polo, la imatge que transmetia seguia sent igual de refinada i elegant a les pistes de tenis tan a sota d’una americana de tenis com a sota d’un jersei de punt.
 
Recolzat per la popularitat del seu fundador i del seu mític cocodril, el polo “1212” aviat es va convertir en un peça mítica i així va néixer una nova marca.
 
El famós cocodril emblema de la marca Lacoste també té la seva història, és un dels logotips més reconeguts a nivell mundial. El seu naixement va ser accidental ja que va sorgir d’una simple aposta entre els membres de l’equip de tenis de René Lacoste el 1925. Mentre caminaven pels elegants carrers de Boston, René Lacoste es va aturar davant d’una botiga de luxe on va veure una superba maleta de pell de cocodril i li va dir a Pierre Gillou, el capità de l’equip:
 
“Si guanyo el partit, m’hauràs de comprar aquesta maleta.”
 
Pocs dies després aquesta història va arribar a un periodista esportiu, i tot i que l’equip francès no va guanyar, el periodista va publicar:
 
“El jove Lacoste no ha guanyat la seva maleta de pell de cocodril però ha lluitat com un autèntic cocodril”.
 
Després d’això, René Lacoste va començar a ser anomenat pels americans “the Crocodile” (el Cocodril) i al 1927, el seu amic i gran esportista, Robert Geore, va dissenyar un cocodril amb la boca oberta, el qual René Lacoste portava brodat vistosament a la solapa de la seva americana.
 
La marca es va fundar el 1933 amb el nom La Chamise Lacoste quan el famós tenista es va associar amb André Gillier, propietari i president de la firma francesa més important de roba de punt. Van començar a produir el revolucionari Polo Lacoste que René Lacoste havia dissenyat i lluït amb el logotip brodat al pit a les pistes de tenis. Els polos Lacoste anaven dirigits a esportistes de tenis, golf i vela, i al 1952 van triomfar als Estats Units com “the status symbol of the competent sportsman”, és a dir, la marca que diferenciava als millors esportistes. Això va influenciar a la classe alta americana que va començar a vestir aquesta marca. Actualment, encara és una de les marques més populars als Estats Units, i representa una peça clau del look “preppy”. 
 
Lacoste és una marca universal que atrau a una àmplia varietat de fans. Avui en dia, el llegat d’aquest remarcable home és una extensa col·lecció de roba esportiva per a gent activa tant homes, dones com nens. De la mateixa manera, trobem fragàncies, calçat, rellotges i productes tècnics de tenis i golf, que porten la marca del famós cocodril. 
 
 
Podeu visitar la seva web oficial: www.lacoste.com