Hugo Boss

 

Hugo Boss és una casa dedicada al disseny de roba masculina, fundada pel sastre alemany Hugo Ferdinand Boss el 1923 en un poble d’Alemanya prop de Stuttgart (Metzingen) on encara resideix l’empresa. Aquesta marca especialitzada en la sastreria per a l’home, és reconeguda pel seu fort lligam amb la moda i l’estil de vida de gamma alta de la figura masculina.
 
Aquesta marca alemanya va vestir durant la dècada dels anys 30 i durant la Segona Guerra Mundial el partit nazi i el seu exèrcit. Els uniformes nazis, en un primer moment, produeixen cert rebuig però trets del context que signifiquen i observats amb més detall revelen el seu atractiu pel que fa al món de la sastreria i al seu disseny.
El Tercer Reich cuidava molt la seva imatge com a estratègia de marketing per ascendir al poder, i s’obstinava en marcar una línia elegant en el vestuari militar, ja que la riquesa i la varietat d’uniformes dels diferents cossos militars era una tàctica propagandística per mostrar el món l’ordre del poder alemany. Així, Hugo Boss va esdevenir la proveïdora oficial del règim nazi.
 
L’empresa d’Hugo Ferdinand Boss es va convertir en la segona companyia tèxtil més important a Alemanya durant la Segona Guerra Mundial. La logística nazi era excepcional i la diversitat de vestuari del Tercer Reich immensa. El vestuari militar alemany podia tenir fins a 8 uniformes diferents: el de campanya, el de servei o diari, el de guàrdia, el de parada, el de presentació, el de passeig, el de treball, l’esportiu i el de societat, aquest últim només pels oficials. Això va permetre a Hugo Boss a dissenyar una gran varietat de peces que van vestir milers de persones.
 
La marca va renéixer als anys 70 amb una línia de roba de luxe anomenada Boss. Els descendents del fundador van dirigir la marca cap a un nou públic, “els triomfadors i els joves homes de negocis”. Aquesta nova marca representava la combinació de la formalitat, el sentit de la moda i la qualitat de les peces masculines. Hugo Boss vesteix l’elegància contemporània moderna.
 
Hugo Boss és sponsor d’equips de Fórmula 1, de diferents personatges de món del golf i també participa en la Barcelona World Race. Conforma un dels principals patrocinadors de la Copa Davis de tenis, on àrbitres i directius vesteixen la seva roba. També Hugo Boss posa mà al món de l’art amb l’Hugo Boss Prize, un guardó atorgat pel Guggenheim Museum que premia cada any un artista o un grup d’artistes internacionals en qualsevol mitjà artístic.
 
 Actualment, Hugo Boss compte de diferents línies com ara Hugo que representa el públic més jove, o Boss Woman, la primera col·lecció de roba femenina que l’any 2000 es va presentar al Palazzo del Senato de Milà. Hugo Boss és avui en dia un pes pesant en la confecció de roba de luxe, i també una marca de renom en el món de les fragàncies i els productes de bellesa. Els seus principals mercats són Estats Units, Alemanya, Regne Unit i França.
 
 

Podeu visitar la seva web oficial:www.hugoboss.com