Història de La Creadora des de 1936

La història de La Creadora es remunta el gener del 1936. En una petita botiga al carrer d’Àngel Guimerà, 33, a Manresa, en Josep Augé Caserras va obrir un comerç dedicat a la venda de roba a metros per fer vestits d’home i de dona, així com productes per la llar com mantes o llençols.

En una primera aposta, el seu fundador va lluitar pel nom de La Saldadora, però en veure que hi havia altres comerços a Barcelona amb el mateix nom, va decidir apostar per l’originalitat i es va voler diferenciar de la resta. Va ser llavors quan va sorgir el nom de La Creadora, que més de 80 anys després, encara segueix ben viu.

A finals de 1938, quan la ciutat de Manresa va ser bombardejada per l’aviació franquista italiana, un artefacte va destruir gran part del magatzem de la botiga. Els seus treballadors no es van rendir i van decidir seguir endavant per reconstruir tot allò que una vegada va estar enderrocat. Així, van veure com any rere any, el negoci no parava de créixer.

Als anys 50 es va incorporar la segona generació. En Josep Maria Augé Costa i en Joan Manel Augé Costa, no només van passar a formar part de l’equip de La Creadora, sinó que gràcies als seus coneixements i vitalitat també van aportar mil i una noves idees sobre les tendències i la moda de l’època.

Més endavant, a l’any 1965 en Joan Manel va muntar La Creadora dedicada al pret a porte, és a dir, a la roba confeccionada tant per home com per dona. Aquesta iniciativa el va convertir en un dels primers a impulsar-ho, portant marques de primera a la ciutat com Lacoste, Burberry, Fred Perry, Laserre i d’altres que, mes endavant, van ser molt populars a escala mundial.